Zakład Biochemii zaprasza wszystkich zainteresowanych na otwarty wykład Profesora Philipa Caldera z Uniwersytetu w Southampton (UK), który odbędzie się we wtorek 21 maja o godz.11:00-12:30 na sali kongresowej AWFiS. Tematem przewodnim będą wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 oraz stany zapalne.
Prof. Philip Calder jest profesorem immunologii żywieniowej, specjalizującym się w tematyce kwasów tłuszczowych omega-3. Jest rozpoznawany w środowisku naukowym jako wysoko cytowany badacz, a Jego dorobek naukowy opiewa na ponad 800 artykułów naukowych.
Więcej informacji na temat działalności Profesora Caldera: https://www.southampton.ac.uk/people/5wzh2r/professor-philip-calder#biography https://www.researchgate.net/profile/Philip-Calder
Prezentacje interwencji badawczych doktorantów Szkoły Doktorskiej AWFiS zgodnie ze standardami CERT, w czasie warsztatów z „Metodologii badań naukowych w naukach o kulturze fizycznej” podczas obozu naukowego w ramach współpracy międzyuczelnianej z Wuhan Sport University, organizowanych przez AWFiS w Gdańsku, 15 grudnia 2023
English below

Presentations of research interventions by doctoral students of the AWFiS Doctoral School in accordance with CERT standards, during workshops on „Scientific research methodology in physical culture sciences” during a research camp as part of inter-university cooperation with Wuhan Sport University, organized by AWFiS in Gdańsk, December 15, 2023.